HF_OppskrifterVi samarbeider med kokken Frode Aga, blant annet kjent fra restauranten Hallingstuene på Geilo og programmet Kokkekamp.

Her finner du noen av hans smakfulle oppskrifter.

----------------------

Foliebakt aure, 4 porsjoner


HF_Oppskrift12 stk fjellaure á ca 600g
2 ss smør (ca 50g)
400-500g grønnsaker
salt
pepper
aluminiumsfolie
 
  1. Forvarm stekeovnen til 200ºC
  2. Smelt smøret og pensle aluminiumsfolien der fisken skal ligge. Legg på ørreten og fordel grønnsakene omkring. Krydre alt sammen med salt og pepper og hell resten av smøret over fisken. Brett folien omkring fisken og plasser ”pakken” på et stekebrett i stekeovnen. Beregn tilberedningstiden til 30-35 minutter.
  3. Server retten med smeltet smør eller hollandaisesaus.


Einerbærgravet fjellaure, 4 porsjoner


LMN_3468
800 g beinfri aurefilet (2 stk ørret á 600 g)
1 ½ ts grovknust pepper
3 ss grovknust einerbær (20 g)
1 ½ ss salt (30 g)
1 ½ ss sukker (30 g)
 
  1. Legg filetene i en bakk med skinnsiden ned. Dryss filetene med pepper og einebær og ha til slutt over salt- og sukkerblanding. Sett bakken i kjøleskapet.
  2. Etter et par timers tid, vil det ha dannet seg en lake. Snu på aurefiletene slik at skinnsiden vender opp. Dekk bakken med folie, sett den tilbake i kjøleskapet og la fisken marineres i to døgn før servering.
Server auren med sennepssaus, flatbrød og kokte poteter.

Sennepssaus
2 ss fransk sennep
1 eggeplomme
1 dl olje
1 ss seterrømme
2 ss finhakket dill
Salt, pepper, sukker
  1. Bland sennep og eggeplomme og visp inn oljen litt etter litt som til en majones.
  2. Tilsett rømme og dill og smak sausen til med salt, pepper og sukker.
 

Hallingstuenes grillaure med sitronsmør, 4 porsjoner


LMN_3484
4 stk skinn- og beinfrie aurefileter á 200g (2 stk aure á 600g)
Salt, nymalt pepper
½ dl olje til pensling
Ca 500 g grønnsaker etter smak
 
  1. Finn frem aurefiletene og alle ingrediensene til sitronsmøret. Kutt smøret i ca 2 cm store terninger. Forbered grønnsakene og potetene du vil servere til.
  2. Lag sitronsmøret. Kok opp fløten med sitronsaft og visp inn 3-4 smørbiter. Når smøret har smeltet og jevnet seg med sausen, visper du inn 3-4 nye smørklumper. Fortsett slik til alt smøret er oppbrukt. Sausen skal være nær kokepunktet hele tiden, men den bør ikke fosskoke.
  3. Varm en grillpanne. Krydre fisken med salt og nymalt pepper og pensle den godt med olje. Stek fisken i ca 1 ½ minutt på hver side.
 

Fjellaure i rømmesaus, 4 porsjoner

rretisaus
2 stk aure á ca 600 g
Salt
Mel til å vende fisken i 
50 g smør
1 ½ beger seterrømme
2 dl buljong eller fiskekraft
1 liten bunt gressløk skåret i små biter

  1. Skrap fisken godt for skjell og vask den godt
  2. Krydre fisken med salt og vend den i mel
  3. Varm opp smøret i en stekepanne og brun fisken på begge sider.
  4. Hell så kraft og rømme over fisken og kok den på svak varme en 5 minutters tid. Smak sausen til med salt og dryss over gressløken.
 

Andre serveringsforslag

 

Røkt fjellaure

LMN_2924

Fjellaure med pesto

LMN_2939

Fjellaure med asparges

LMN_2916